Замість Tesla — Kiira: Уганда хоче продавати росії свої електромобілі (фото)
Електромобіль Kiira EVS

Уганда хоче поставляти до росії електромобілі власного виробництва. Про це посол країни Мозес Кізіге розповів російському держагенству «РИА Новости».

«Ми воготовляємо автомобілі, щоби піклуватися про природу. Ми тільки почали, але колись будемо експортувати угандійські автомобілі до росії», — сказав дипломат.

Він також розповів, що нещодавно Уганда підписала угоду з російським «Камазом» для будівництва заводу із виготовлення вантажівок, які будуть експортувати до інших країн Африки.

Розробкою електромобілів в Уганді займається державна компанія Kiira Motors, створена в 2007 році. Сою першу модель Kiira EV вона представила в 2011 році. Назву авто придумав президент Уганди Йовері Мусевені, який керує країною з 1984 року.

Kiira EV

Нагадаємо, після початку вторгнення до України із росії пішли більшість світових автовиробників. Наприклад, свій завод у Москві вирішив закрити французький концерн Renault. На його базі російська влада вирішила відновити виробництво автомобілів «Москвич».

У цілому ж за перші п'ять місяців 2022 року на російських автозаводах виготовили 264 тисячі машин, що на 47,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія купує мільйони снарядів у КНДР — NYT