Заплатять за пандемію. Байден підвищить податки корпораціям та багатіям
Білий дім

Президент США Джо Байден планує масштабне підвищення федеральних податків — перше за майже 30 років. Головною метою збільшення надходжень до федерального бюджету Сполучених Штатів є фінансування нової довгострокової економічної програми, спрямованої на подолання наслідків пандемії. 

Як повідомляє Bloomberg, економічна «програма порятунку» Байдена перевищить $1,9 трлн, передбачені вже діючою в Сполучених Штатах програмою зі стимулювання економіки. І нова адміністрація Білого дому не буде покладатися лише на державний борг як джерело фінансування «програми порятунку». При цьому, як обіцяють економісти Білого дому, зростання податків не торкнеться тих американців, які заробляють менше $400 тис. на рік.

Адміністрація Байдена планує підвищити податок з корпорацій до 28%, збільшити базу опадткування нерухомості, а також застосувати прогресивну ставку податку на доходи фізосіб, особливо тих, хто заробляє більше $1 млн на рік. Попередній аналіз податкового плану Байдена показав, що за десять років він зможе залучити $2,1 трлн. 

Востаннє масштабне підвищення податків в США відбулось 1993-го, за часів президентства Білла Клінтона. Тоді додаткові надходження до бюджету спрямували на медичну програму Medicare.

Голова податкової оголосив, що більше 4 млн українців систематично не платять податки