Запрошення більше не потрібні. Clubhouse став доступним для всіх користувачів

Соціальна мережа Clubhouse скасувала систему запрошень і відкрила довільну реєстрацію для всіх користувачів платформ iOS та Android.

Раніше до соцмережі можна було долучитися тільки за інвайтом раніше зареєстрованих учасників.

Про це повідомляє пресслужба компанії в офіційному блозі.

«Ми ліквідували нашу систему списків запрошень, щоб кожен зміг до нас приєднатися», — йдеться у повідомленні.

Система інвайтів була важливою частиною історії соцмережі, що дозволяло їй рівномірно розвиватися, однак у компанії хотіли, щоб Clubhouse «був завжди відкритим».

Видання The Verge повыдомляє, що зараз у листі очікування на реєстрацію в додатку перебувають 10 млн користувачів.

Як зазначили у Clubhouse, щодня у соцмережі створюються пів мільйона «кімнат» для спілкування. Водночас точних даних про загальну кількість своїх користувачів вони не зазначили.

Що відомо про соціальну мережу 

Clubhouse — соціальна мережа для голосового спілкування. Застосунок був створений на початку 2020 року.

На початку 2021-го він набув популярності після дискусії, яку провели на цій платформі Ілон Маск, засновник Tesla та SpaceX і Влад Тенев, керівник компанії Robinhood.

На цій платформі можна створювати тематичні «кімнати», в яких можуть одночасно виступати понад 10 осіб, й ще кілька тисяч користувачів можуть приєднатися як слухачі.

Спочатку Clubhouse був доступний тільки на iOS і тільки за запрошеннями. Нещодавно творці Clubhouse додали можливість відправляти текстові повідомлення користувачам.

Twitter планував купити Clubhouse за $4 млрд.

Шалений успіх Clubhouse привів до появи різних клонів і загострення конкуренції, тому розробники обіцяють частіше оновлювати додатки – раз в один-два тижні. Так що нові функції в соцмережі будуть з'являтися швидше.

«Слухай, що я тобі кажу!». Чи можливо за допомогою Clubhouse впливати на лідерів думок і залучати електорат?