Запрошення України до НАТО є в плані перемоги Зеленського — ОП

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що частиною плану перемоги Володимира Зеленського є запрошення України до НАТО. Раніше про це писали іноземні ЗМІ з посиланням на джерела.

«Запрошення України до НАТО є частиною плану перемоги. Я так само закликав партнерів не зважати на погрози щодо ескалації з боку рф», — сказав він.

За його словами, план перемоги складається з військової та дипломатичної частин. Єрмак каже, що Україна наростила виробництво зброї в шість разів, однак досі їй бракує ресурсів, щоб задовольнити всі потреби.

Раніше про те, що план українського президента нібито передбачає запрошення до НАТО та чіткий шлях до членства у ЄС, писало видання Bloomberg із посиланням на людей, «ознайомлених із питанням».

Тим часом інше видання — Times — стверджувало, що серед пунктів плану Зеленського — надання Україні гарантій безпеки, подібних до 5 статті статуту НАТО, однак про власне вступ до Альянсу не згадується.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

План перемоги України, Саміт миру та позика від ЄС: головне із зустрічі Зеленського та Урсули фон дер Ляєн