«Запроваджуйте санкції проти всіх українців». В ОП відповіли на новий список Москви

Офіс президента відреагував на розширення Москвою санкційного списку українських громадян.

В п’ятницю, 4 вересня, Росія розширила список осіб, до яких впроваджує так звані спеціальні економічні заходи. До переліку додали 41 нардепа Верховної Ради. В листопаді 2018 року РФ опублікувала санкційний список, в який увійшли 322 громадянина України та 68 компаній. Введення спеціальних економічних заходів передбачає заморожування коштів, цінних паперів і майна на території РФ і заборону на перерахування коштів з Росії в Україну.

Серед 41 особи, що були додані до списку, — Петро Порошенко, Ахтем Чийгоз, Михайло Забродський, Святослав Вакарчук, Кіра Рудик, Сергій Рахманін, Ярослав Юрчишин, Валентин Наливайченко, Сергій Тарута.

На такий крок Москви офіційний Київ відреагував пропозицією запроваджувати санкції відразу проти всіх громадян України.

«Цього разу санкції запроваджені проти членів низки українських парламентських партій. Мотивація подібних дій завжди не має очевидних логічних пояснень і носить, найімовірніше, ситуативний спекулятивний характер. У пропагандистських цілях. Проте зараз цей «технологічний прийом» з боку РФ застосований на тлі низки скандальних подій – насамперед безумовного отруєння опозиційного лідера Олексія Навального та тривалої політичної кризи в Білорусі, які різко погіршують ставлення світової спільноти до самої Російської Федерації», — йдеться в заяві Офісу президента.

Там вказують на непорушність позиції країни щодо недоторканності її території та принципів демократії. І відзначають, що депутати єдині в цьому незалежно від партійної приналежності та політичних розбіжностей.

Тому у Володимира Зеленського рекомендували Кремлю запроваджувати санкції одразу проти всіх наших нардепів. А краще — проти всіх громадян України.