Запроваджувала освітні стандарти рф: СБУ затримала очільницю «канцелярії» одного з херсонських університетів (фото)
СБУ

Служба безпеки викрила ще одну прихильницю росіян у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ,

Після захоплення міста вона підтримала окупантів та погодилась очолити відділ документообігу в місцевому університеті — так звану «канцелярію».

На новій «посаді» фігурантка виконувала вказівки гауляйтера Сальдо та запроваджувала російські стандартиосвіти на захоплених територіях. Для цього за вимогами міносвіти рф відбувалось «переформатування» документообігу.

Пізніше фігурантка отримала російський паспорт та на «референдумі» голосувала за приєднання Херсонщини до рф. Також жінка була активною учасницею пропагандистських заходів, де закликала херсонців підтримуватизагарбників у війні.

Крім цього, зловмисниця поширювала кремлівські наративи на своїй сторінці в заборонених «Однокласниках». Зокрема, вона героїзувала окупантів та виправдовувала захоплення Криму.

Після звільнення Херсона жінка залишилась у місті та продовжила розганяти ворожу інтернет-пропаганду.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження фігурантки і затримали її у власній квартирі. Під час обшуків у неї вилучили документи, що підтверджують роботу на окупантів у виші, фото з російськими військовими уХерсоні, прокремлівську символіку та інші докази незаконної діяльності.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантки. Зловмисниці загрожує до 5 років вʼязниці з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала доцента університету, який коригував удари рф по Харкову (фото)