«Зараз не 1938 рік»: Зеленський відповів Кіссінджеру на пропозицію піти на поступки з рф

Президент Зеленський відповів колишньому держсекретарю США Генрі Кіссінджеру на пропозицію піти на компроміс з рф і віддати їй частину територій, щоб зупинити війну.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

За його словами, попри тисячі вбитих українців, зруйновані міста та військові злочини рф «знаходиться хтось, хто каже: давайте врахуємо її інтереси».

«Таке враження, що в пана Кіссинджера на календарі не 2022 рік, а 1938-й, і він думав, що говорить з аудиторією не в Давосі, а в тодішньому Мюнхені. До речі, в реальному 1938 році, коли родина пана Кіссінджера рятувалася з нацистської Німеччини, йому було 15 років, і він все чудово розумів. І від нього тоді не чули, що треба нібито адаптуватися до нацистів замість того, щоб рятуватися від них чи боротися з ними», — сказав Зеленський.

Він також згадав «симптоматичну статтю» New York Times про те, що нібито Україна повинна віддати територію в обмін на мир.

«Можливо, у New York Times у 1938 році теж писали щось подібне. Але зараз, нагадую, все ж 2022 рік», — йдеться у заяві.

Зеленський наголосив, що «великі геополітики» не зважають на думку українців щодо територіальної цілісності.

«І за всіма цими геополітичними міркуваннями тих, хто радить Україні щось віддати Росії, «великі геополітики» завжди не хочуть бачити звичайних людей. Звичайних українців. Мільйони тих, хто, власне, й живе на території, яку вони пропонують обміняти на ілюзію миру», — зазначив глава держави.

Раніше На Всесвітньому економічному форумі в Давосі Кісінджер порадив Україні віддати свої території заради укладання миру з росією. Він наголосив, що подальше відчуження країни-агресора спричинить важкі наслідки для стабільності в Європі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Угорщині оголосили надзвичайний стан через війну в Україні