Застрелили та спалили. У КНДР стратили чиновника з Південної Кореї

У Міністерстві оборони Південної Кореї повідомили про загибель південнокорейського держслужбовця, який перетнув морський кордон з КНДР. 47-річний секретар з контролю за рибальством у Жовтому морі зник 21 вересня з борта інспекційного катера в водах біля острова Енпхендо. Північна Корея виявила чиновника в своїх водах і застрелила його, а тіло спалила.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на дані відомства.

Міноборони Південної Кореї підкреслює, що вся відповідальність за інцидент лежить на північнокорейській стороні. Представники Об'єднаного комітету начальників штабів вважають, що чиновник хотів втекти до КНДР.

Після його виявлення члени екіпажу північнокорейського судна одягли протигази і допитали держслужбовця на відстані, залишивши його у воді. Потім північнокорейські солдати застрелили його і підпалили тіло відповідно до «наказу вищого керівництва». Представники КНДР пішли на вбивство «в межах своїх принципів боротьби з коронавірусом», думають у Міноборони Південної Кореї.

Yonha News Agency/  Швидкісний катер ВМС Південної Кореї випливає з південнокорейського острова Йонпхон, що межує з КНДР в Жовтому морі

Востаннє південнокорейського громадянина застрелили у Північній Кореї у липні 2008 року.

Нагадуємо, відносини двох країн загострилися в червні 2020 року через відправку південнокорейськими активістами пропагандистських листівок.