Заступник голови Федерації профспілок намагався дати хабар суддям, щоб вийти з СІЗО — ДБР

Працівники ДБР викрили та повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України та його спільнику, які намагалися підкупити колегію суддів за $150 тис., аби ті змінили запобіжний захід.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Іншого підозрюваного посадовця утримують під вартою у слідчому ізоляторі. Він вирішив через спільника передати $150 тис. колегії суддів Київського апеляційного суду. За це посадовець хотів, аби скасували ухвалуслідчого судді Печерського районного суду міста Києва про продовження строку тримання під вартою та зміну запобіжного заходу на нічний домашній арешт з носінням електронного браслету.

Суму мали передати через виконавця суддям. Але правоохоронцям вдалося зупинити автомобіль спільника, у якому везли гроші. Під час обшуку автівки працівники ДБР  виявили та вилучили всю суму, а також телефон, де у месенджері обговорювали деталі передачі грошей.

Так, заступнику голови Федерації профспілок України та його спільнику повідомлено про підозру у підготовці до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу спільнику.

Їм загрожує до восьми років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, заступник голови ФПУ Саєнко у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення щодо незаконного відчуження на користь приватного підприємства будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Згідно з висновком судової експертизи, загальна вартість приміщення становила понад 138,3 млн грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.