Заступник керівника Офісу президента Ковалів йде з посади

Заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів йде із займаної посади за власним бажанням.

Про це Ковалів і пресслужба Офісу президента написали на Facebook.

Ковалів зазначила в дописі: «Я залишаю посаду заступника керівника Офісу президента. Це був неймовірний досвід та велика відповідальність у складний для країни час. І я дякую Володимиру Зеленському та кожному, з ким ми працювали разом і досягали результатів».

Вона пообіцяла надалі докладати зусиль, щоб Україна ставала економічно сильнішою, а добробут громадян зростав.

Ковалів стверджує, що за півтора року роботи «мала великий виклик і водночас велике задоволення допомагати у підготовці та реалізації структурних змін в економічному секторі».

Також вона написала: «Ми консолідували партнерство з нашими міжнародними партнерами для підтримки макроекономічної стабільності в цей турбулентний рік. Це лише частина з того, що  стане основою для відновлення економіки вже наступного року».

Офіс президента на Facebook також повідомив про її звільнення. Пресслужба ОП заявила: «Вона зробила вагомий внесок в економічний розвиток України. За її участю були напрацьовані заходи з підтримки людей і бізнесу на період посилення карантинних обмежень, ухвалена низка важливих законів та налагоджена тісна співпраця України з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема з МВФ».

Окремо в ОП відзначили, що Ковалів залишається в команді Зеленського.

«Українська правда» повідомляє, що на її місці працюватиме Юлія Свириденко, яку в понеділок звільнили з посади першого заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Також джерела видання в ОП зазначають, що Ковалів залишається у «Нафтогазі» та буде радницею Зеленського.

На посаду в ОП її було призначено у вересні 2019 року.

Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні розпочинає роботу в Україні