Заступника голови ДСНС відсторонили за «вибуховий подарунок» головному поліцейському Польщі
Дмитро Бондар

Глава МВС Польщі Маріуш Камінський заявив, що заступника глави ДСНС України  Дмитра Бондара за вручення подарунка, який згодом вибухнув у кабінеті глави поліції Польщі.

Про це Камінський повідомив у Twitter.

«Я отримав інформацію, що особа, відповідальна за передачу подарунка коменданту поліції Польщі генералу Шимчику, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал Бондар, відсторонений від посади. В Україні також відкрито кримінальне провадження у цій справі», — написав Камінський.

Нагадаємо, 14 грудня у Варшаві, у будівлі Головного управління поліції вибухнув один із гранатометів, які голова польської поліції Ярослав Шимчик отримав під час свого робочого візиту в Україну 11—12 грудня. За його словами, його запевнили, що у них були відсутні вибухові заряди.

Шимчик пояснив, що один гранатомет переоснащений під музичну колонку його подарив голова Нацполіції України Ігон Клименко. Його одразу перевірили. Другий такий подарунок надав заступник голови ДСНС, який завірив, що він цілком безпечний.

19 грудня в ДСНС заявили, що Шимчику «виключно з добрих намірів і глибокої вдячності було передано символічний подарунок, який пов’язаний із опором українського народу російському агресору».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський відвідав Бахмут з неоголошеним візитом (відео)