Заступника голови Рівненської облради викрили на хабарі у понад пів мільйона гривень

Правоохоронці викрили заступника голови Рівненської обласної ради, який взяв пів мільйона гривень. За цю суму чиновник начебто мав вирішити земельні та майнові питання місцевого підприємця.

Про це заявили Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

За даними слідства, наприкінці 2021 року приватний підприємець на електронному аукціоні придбав дитячий санаторій, який не функціонував, і надалі планував отримати у власність його матеріальні цінності, а також землю.

Заступник голови обласної ради, дізнавшись про це, пообіцяв допомогти: списати майно закладу та забезпечити ухвалення депутатами Рівненської облради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га.

За такі послуги посадовець у 2022-2023 роках отримав від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму майже пів мільйона гривень, кажуть слідчі.

Дії посадовця кваліфікували за ч. 3 ст. 369-2 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.Чоловіку загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хотіли нажитися на переселенцях: на хабарі у $30 тис. затримали мера та секретаря ради Новомосковська