Заступника міністра енергетики Хейла викрили на хабарі у $500 тис., його вже звільнили

У Києві затримали заступника Міністра енергетики та трьох його спільників на хабарі у пів мільйона доларів.

Про це повідомляє СБУ.

За цю суму посадовець пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. Йдеться про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована на Покровському напрямку.

Замість того, щоб зберегти гірничу техніку, чиновник почав вимагати гроші за її вивезення. До схеми він залучив приватного енерготрейдера, очільника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини. Саме з цього гірничого комбінату мали розпочати евакуацію устаткування після отримання організатором оборудки частини хабаря.

Гроші посадовцю передавали через залучених спільників. Але в результаті правоохоронці затримали заступника міністра та трьох його спільників «на гарячому» після отримання частини хабаря.

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нардеп Ярослав Железняк уточнив, що йдеться про Олександра Хейла. Кабмін вже ухвалив рішення про звільнення його з посади заступника міністра енергетики.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.