Затримали «на гарячому»: начальник одеської митної лабораторії виявився хабарником

СБУ затримала начальника одеського управління експертиз та досліджень спеціалізованої лабораторії Держмитслужби під час одержання чергового хабара.

За даними слідства, посадовець налагодив механізм вимагання грошей з бізнесменів. За хабарі він обіцяв імпортерам продовольчої продукції не створювати штучних перешкод під час досліджень якості іноземних товарів, які ввозяться в Україну.

Також чиновник «гарантував» підприємцям «прискорений» процес оформлення відповідної документації з позитивними висновками експертизи. За кожне «позачергове» дослідження вимагав $300.

При цьому щодня через митну лабораторію в Одесі проходили десятки представників комерційних структур, які переправляли іноземну продукцію в Україну.

Зазначається, що співробітники СБУ задокументували численні факти отримання хабарів чиновником і затримали його «на гарячому».

Наразі начальнику лабораторії повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Посадовців Адміністрації морських портів викрили на розкраданні понад 90 млн грн