Завдав бюджету збитків на 25 млн грн: на Львівщині викрили заступника голови РВА
СБУ

Працівники Служби безпеки та ДБР викрили ексочільника одного з навчальних центрів Нацгвардії на злочинній діяльності. Зараз він обіймає посаду першого заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині.

Про це повідомили в СБУ.

У квітні 2022 року на посаді командира військової частини Нацгвардії він придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю.

Так, військова частина купила їх за майже 64,5 млн грн при ринковій вартості у 39,3 млн грн. Таким чином посадовець завдав збитків оборонному бюджету України на понад 25 млн грн.

За даними слідства, фігурант уклав угоду попри те, що декілька підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо строків та вартості РГС.

На підставі зібраних доказів чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.