«Героям Слава!» залишається. Збірна України планує грати в новій уніформі у першому матчі Євро-2020

Збірна України з футболу 13 червня планує грати у формі з гаслом «Героям слава» у першому матчі Євро-2020 проти Нідерландів.

Про це сьогодні на пресконференції повідомив Олександр Гливинський, пресаташе збірної України.

Під час заходу, в якому взяли участь Гливинський та гравці збірної Роман Безус і Артем Бєсєдін, журналісти запитали, чи планує команда грати в неділю у формі в її поточному вигляді.

«Думаю, це питання не до мене, а радше до федерації, вони вирішуватимуть. Думаю, вони зроблять все, щоб зберегти все як є», — сказав Безус.

Гливинський зазначив, що уніформу збірної раніше погодив Європейський футбольний союз.

«Ми маємо нашу форму, вона затверджена УЄФА, всі позначки були погоджені з УЄФА. Президент Української асоціації футболу зараз у Римі, веде переговори з УЄФА. Це все, що ми можемо сказати про це», — сказав він.

Також Гливинський додав: «І так, ми збираємося грати в цій уніформі».

Chas News повідомляв, що 6 червня Україна представила нову форму українських футболістів, яка викликала велике обурення у Росії через національне гасло «Слава Україні!» та «Героям слава!» та зображення карти України, включно з Кримом.

Нова форма збірної України здійняла в Росії хвилю обурення. 

10 червня Європейський футбольний союз (УЄФА) заявив про вимогу до України прибрати з нової форми національної збірної з футболу гасло «Героям слава!». Скаргу до союзу подала Росія.

В УЄФА вирішили, що розміщене всередині футболки гасло, яке використовували протестувальники під час Революції гідності, є «явно політичним за своїм характером».

Ця вимога викликала обурення українських користувачів соцмереж.

При цьому раніше Європейський футбольний союз заявляв, що форма збірної України з футболу відповідає його вимогам.

11 червня Андрій Павелко, президент Української асоціації футболу (УАФ), повідомив, що «Слава Україні!» і «Героям слава!» затвердили футбольним гаслом держави.