Здав слину замість сечі: суддя Тандир намагався обдурити експертизу на алкоголь

Суддя Олексій Тандир, який на смерть збив на блокпосту нацгвардійця, здав замість сечі на аналіз воду й слину. Так він намагався обдурити експертизу на алкоголь. 

Про це пише Бабель з посилання на адвоката родини загиблого Віталія Сердюка.

Спочатку тести показали, що в біоматеріалах немає алкоголю, але коли дослідили самі біоматеріали, то виявили воду і слину. У слині й знайшли алкоголь. Саме через це аналізи тривали понад два місяці.

Прокурор підтвердив слова адвоката про воду та слину. Він зачитав у суді висновок експертизи.

Раніше ДБР також заявляло, що Тандирпід час відібрання біологічних зразків спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп’яніння

Водночас адвокат Тандира Олег Юрченко в суді заявив, що ознайомився з результатами експертизи на алкоголь і каже, що в ні в крові, ні в сечі не знайшли алкоголю.

У результаті суд у підсумку вирішив залишити Тандира в СІЗО до 26 серпня.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня на блокпості на в'їзді у Київ голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир збив 23-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. Військовослужбовець загинув на місці від отриманих травм.

З 27 травня суддя знаходиться під арештом. При цьому Тандир заперечує, що перевищував швидкість і був пяним. На місці аварії він відмовився добровільно здати тести на алкоголь і біоматеріали на аналіз у нього взяли лише згодом за рішенням суду.

3 серпня ДБР повідомило, що завершило досудове розслідування у справі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нардепу Дубінському повідомили про підозру у підробці документів для виїзду за кордон