«Зелений кардинал»: Potico включило Єрмака у список найвпливовіших політиків Європи

Американське видання Politico включило голову Офісу президента Андрія Єрмака у рейтинг найвпливовіших людей Європи. Він зайняв четверте місце у категорії «Діячі» і отримав від журналістів характеристику «Зелений кардинал Києва». Минулого року цю групу очолив президент Володимир Зеленський, але наразі його немає у списку.

Лідерів у кожній з трьох категорій («Діячі», «Порушники» та «Мрійники» оголосять о 22:00 за київським часом.

Журналісти називають Єрмака натхненником спроб вирвати країни, що розвиваються, з теплих обіймів путіна, одний із його найбільших досягнень у цьому напрямку — залучення Китаю до переговорів у Саудівській Аравії.

Також видання згадує про зусилля голови ОП щодо розширення та посилення антиросійських санкцій у межах Екпертної групи, яку він очолює раз з Майклом Макфолом, колишнім послом США в рф.

При цьому зазначається, що поки Єрмак «виконував брудну роботу за Зеленського, дії зеленого кардинала призвели до того, що він застряг у протиріччях на фоні звинувачень у корупції, як яким фігурують його брат та заступник».

«У той час, як Україна розгортає кампанію зі вступу до ЄС і НАТО і водночас бореться за повернення своєї території, Єрмак отримав величезну (дехто вважає, що надмірну) владу як ключовий гравець у воєнному кабінеті Зеленського. Він фактично тримає кермо влади в уряді та парламенті України, дозволяючи своєму босу зберігати руки (і свій міжнародний імідж) чистими», — пише Politico.

Разом з Єрмаком до ТОП-5 «діячів» увійшли голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Франції Еммануель Макрон та президент Туреччини Реджеп Ердоган.

ТОП-5 політиків у категорії «Порушники» (без першого місця):

  • Лідер каталонських сепаратистів Карлес Пучдемон
  • Прем'єр Угорщини Віктор Орбан
  • Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок
  • Німецький політик, голова Європейської народної партії у Європарламенті Манфред Вебер

ТОП-5 політиків у категорії «Мрійники» (без першого місця):

  • Російський опозиціонер Олексій Навальний
  • Французький політик, ексголова МВС Жеральд Дарманен
  • Голова Європарламенту Роберта Мецола
  • Лідер ірландської опозиції Мері Лу Макдональд

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як за півтора року змінилося ставлення до Зеленського, Ради та Телемарафону: опитування