Зеленська відмовилась від запрошення Білого дому відвідати звернення до нації: причина

Перша леді України Олена Зеленська відхилила запрошення Білого дому відвідати звернення до нації.

Захід мав відбутися 7 березня, пише The Washingon Post.

Зазначають, що це імовірно сталось через те, що запрошення на подію отримала вдова російського опозиціонера Юлія Навальна.

За інформацією джерел, Зеленську хотіли посадити поруч з першою леді США Джилл Байден та Навальною. Присутність жінок, «кожна з яких є символом опору російському президенту Володимиру Путіну», мала б стати потужним фоном для виступу президента Байдена на спільній сесії Конгресу.

Співрозмовники, знайомі з ситуацією кажуть, потенційна присутність Навальної викликала дискомфорт в Києві. Попри те, що Навальний вважався противником режиму Путіна, його заяви про окупацію Криму затьмарили його репутацію в Україні.

Офіційний представник Білого дому сказав, що рішення Зеленської, ймовірно, було пов’язано з «конфліктами в розкладі». У коментарі «Українській правді» в Офісі президента також повідомили, що причина у «накладанні графіків».

Водночас сама Навальна відмовилась від запрошення Білого дому через втому.

«Юлію дійсно запрошували, але я думаю, що всі забувають обставини, на тлі яких розгорталися події. Чоловік Юлії помер два тижні тому. Їй потрібно хоча б трохи відновитися зараз», — заявила речниця Навального Кіра Ярмиш.

Посадовці вважають, що Зеленську не попередили про те, що Навальна відмовилась від участі у заході.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Напередодні смерті Навального мали обміняти на ФСБшника — Фонд боротьби з корупцією