Зеленський анонсував безпекові угоди із США, Швецією і Норвегією

Найближчими місяцями Україна має підписати двосторонні безпекові угоди із США, країнами Північної Європи та однією з Балтійських країн. Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю бразильським журналістам.

«Ми наближаємося до важливого договору зі США, і після того, як ми пройдемо Конгрес — а я вважаю, що ми однаково дотиснемо та пройдемо його позитивно, — ми прийдемо до цієї потужної угоди зі США», — сказав голова держави.

Він наголосив, що мова йде не лише про військову допомогу, але й про фінансову допомогу, різні гуманітарні аспекти, відновлення інфраструктури.

Зеленський відзначив, що подібна угода у квітні має бути підписана з однією з Балтійських країн, а у травні-червні — з США, Швецією і Норвегією.

Нагадаємо, наразі Україні підписала дев'ять безпекових угод — з Великою Британію, Німеччиною, Данією, Францією, Канадою, Італією, Нідерландами, Латвією і Фінляндією.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польські фермери розблокували два пункти пропуску на кордоні