Зеленський дав інтерв'ю FOX News — про втрати ЗСУ, заяви Трампа і брехню путіна

Президент Володимир Зеленський під час перебування на куп’янському напрямку дав інтерв'ю FOX News. Chas News зібрав найважливіші заяви голови держави.

Про заяву Трампа щодо закінчення війни

Зеленський заявив, Дональд Трамп не змозі виконати свою обіцянку завершити війну за 24 години у разі перемоги на президентських виборах США. Він додав, готовий прийняти експрезидента на передовій, де «все пояснить», і Трамп «пояснить, що він думає». Зеленський додав: «Може, у нього є якісь ідеї. Я не знаю».

«Він побачить, що відбувається, і після цього, я думаю, він передумає. Ми всі зрозуміли, що в цій війні немає двох сторін: є тільки один ворог, — і це позиція путіна», — наголосив Зеленський.

Про можливість усунення путіна

Зеленський погодився, що російський народ може створити зміни всередині своєї країни й усунути путіна, але зазначив, що довгий і важкий шлях. Він наголосив, що «путін боїться лише сильних і не сприймає жодної слабкості», а це означає, що Україна має бути «сильною на полі бою, не давати [росії] нічого окупувати».

«Його позиції будуть слабшими, якщо з дедалі більшими жертвами люди в Росії побачать ті сумніви, які будуть проти цієї війни. Ця хвиля — це те, що нам потрібно», — сказав Зеленесенький.

Про втрати Сил оборони

Зеленський відмовився назвати точні втрати українських військових, але сказав, що мова йде про «десятки тисяч». При цьому він заявив, що росія втрачає п’ять солдатів на кожного загиблого українського військового.

Про фінансову допомогу від США

Зеленський, звертаючись до Конгресу, висловив вдячність за допомогу Україні та закликав і надалі зберігати єдність у цьому питанні.

«Якщо вони (конгресмени — ред.) хочуть бути дуже прагматичними, ціна, яку ми просимо зараз, менша, ніж буде в майбутньому… Вони будуть платити набагато більше, набагато більше. Ми просто хочемо жити, щоб вижити. У нас немає альтернативи», — зазначив він.

Президент додав, що Україна без допомоги Заходу не зможе підтримувати свою обороноздатність та економіку.

Про президентські вибори в Україні

Зеленський заперечив, що скасував вибори, пояснивши, що зараз вони не можуть відбутися відповідно до норм законодавства. При цьому президент впервнений, що у разі їх проведення переобрався б на другий термін.

Про мирні переговори

Коментуючи заяву путіна про готовність до переговорів, Зеленський сказав, що президенту рф не можна довіряти, та нагадав, як той напередодні повномасштабного вторгнення запевняв канцлера ФРН Олафа Шольца і президента Франції Еммануеля Макрона, що не буде нападати на Україну.

Зеленський також спростував заяву путіна про те, що росія нібито не зацікавлена ​​«йти до Польщі, Латвії чи куди-небудь іще», додавши, що люди з оточення президента рф сказали, що він «не хоче зупинятися, поки не досягне своїх цілей». 

Про завершення війни

Відповідаючи на запитання, коли завершиться війна, Зеленський заявив, що «світ насправді не готовий до того, що Путін зможе втратити свою владу».

«Світ боїться змін у російській федерації. Сполучені Штати, європейські країни та глобальний Південь можуть вибирати. Путін зламав усі червоні лінії. Він неадекватна людина, що він залишиться загрозою для усього світу, що він знищить НАТО. І він спробує це зробити. І коли світ зрозуміє це, війна закінчиться», — сказав Зеленський.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Мета — виснажити ворога»: головні тези з інтерв'ю Олександра Сирського (відео)