Зеленський готує засідання РНБО на Банковій 19 лютого. Частина його буде закритою
РНБО

Президент Володимир Зеленський доручив розпочати підготовку засідання РНБО, частину питань на якому розглянуть в закритому режимі.

РНБО повідомляє: «Президент Володимир Зеленський доручив секретареві Ради національної безпеки та оборони Олексію Данілову розпочати підготовку засідання РНБО. На засіданні планується обговорити комплекс питань, частину з яких буде розглянуто в закритому режимі».

Засідання проведуть 19 лютого в приміщенні Офісу президента на Банковій.

Передісторія

Ради національної безпеки та оборони 2 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука — «112 Україна», NewsOne, ZIK.

Того ж дня Зеленський ввів у дію це рішення

Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Данілов вважає, що в Україні працює ще багато антиукраїнських телеканалів, і РНБО буде вводити санкції щодо них, але тільки після надходження підтверджуючих це документів.

Данілов заявив, що влада не обмежиться санкціями проти телеканалів ZIK, NewsOne та «112 Україна».

Найближчим часом, сказав політик на ТБ, санкції введуть проти певних категорій фізичних та юридичних осіб, серед яких є й народні депутати.

Гібридна реакція. Якою буде відповідь Путіна на санкції проти «телеканалів Медведчука»