Зеленський і Байден перед Самітом миру підпишуть безпекову угоду в Італії — FT
Офіс президента

Президенти України та США Володимир Зеленський і Джо Байден в Італії напередодні Саміту миру у Швейцарії підпишуть двосторонню угоду про безпеку.

Про це пише Financial Times із посиланням на неназваних американських посадовців США.

«За кілька днів до мирного саміту Зеленський і Байден, як очікується, підпишуть двосторонню угоду про безпеку в кулуарах зустрічі G7 в Італії наступного місяця», – пише видання, 

Водночас за даними газети, останнім часом посилюється напруження між Києвом і Вашингтоном.

«Ми далі одне від одного, ніж будь-коли раніше від початку війни. Це дуже, дуже напружено», — сказав один із призначених Зеленським високопоставлених урядовців.

Кілька українських посадовців заявили, що розчарування Києва відсутністю підтримки США на найвищому рівні ініціативи щодо проведення мирного саміту є лише однією з багатьох дискусійних точок з Вашингтоном та іншими західними партнерами.

Серед них — шестимісячна затримка Конгресу зі схваленням американської військової допомоги, очікувана відсутність суттєвого прогресу на шляху до членства України в НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні в липні, заборона адміністрації Байдена на використання Києвом американської зброї для ударів по території росії.

Серед інших напружених моментів — звільнення головнокомандувача Валерія Залужного в лютому та міністра інфраструктури Олександра Кубракова у травні.

Також є розбіжності в питанні, як досягти перемоги і що взагалі можна буде вважати перемогою чи закінченням війни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Франція назабаром може оголосити про відправку інструкторів до України — Reuters