Зеленський – критикам атак на НПЗ в рф: спочатку поживіть у Харкові без світла

Президент Володимир Зеленський відповів на критику ударів українських дронів по російським нафтопереробним заводам. Він закликав міжнародні організації перед тим, як робити такі заяви, спочатку відвідати українські місті, які потерпають від ворожих обстрілів.

Про це він заявив на спільній пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом.

«Мені здається, для того, щоб в кінці кінців зрозуміти, як вижити в Харкові, як людям жити без світла, без води, треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні. Росія, окрім сили, нічого не розуміє», — сказав він.

Також Зеленеський нагадав, що усі засудження міжнародної спільноти російських ударів по українській енергетиці та критичній інфраструктурі не призвели до зменшення атак рф.

«Це свідчить про те, що ці люди розуміють тільки те, коли є потужна відповідь, тому я вважаю, що наші західні партнери повинні підтримувати українські відповіді», — сказав він.

Нагадаємо, видання Financial Times писало, що США нібито закликали Україну припинити удари по російським НПЗ через побоювання, що це може призвести до зростання цін на енергоресурси та ще більшу ескалацію. 

2 квітня речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, відповідаючи під час брифінгу на запитання про удари дронів по обʼєктам у Татарстані, закликав «припинити всі атаки на цивільну інфраструктуру».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна вивела з ладу близько 10% нафтопереробних потужностей рф — британська розвідка