Зеленський назвав єдину можливу модель переговорів з росією

Україна може погодитися на переговори з путіним тільки із залученням посередників — у форматі, який би нагадував домовленості щодо зернового коридору влітку 2022 року.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer.

Журналістка Труді Рубін запитала, за яких обствин Україна може проводити перемовини з Путіним. У відповідь Зеленський і згадав про зернову угоду.

«Україна може знайти модель, в якій можна знаходити рішення. Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з росією, а з ООН та Туреччиною», — розповів він

Президент нагадав, що тоді у результаті було укладено дві дзеркальні угоди — одну з них підписала Україна з ООН та Туреччиною, а другу — росія з тими ж сторонами.

«Так само і в територіальній цілісності, і в енергетиці, і в судноплавстві може бути використана відповідна модель, коли країни з різних континентів готують рішення щодо тієї чи іншої кризи. А потім цей документ, якщо він влаштовує Україну, так само повинен розбиратися з представниками рф», — пояснив Зеленський і додав, що наразі це єдина можлива модель.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Різний Михайло Грушевський: зірка політики, «Бог-Отець» і жертва репресій