Зеленський назвав відведення російських військ «зниженням напруги»
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський прокоментував повідомлення про відведення російських військ від кордону України. За його словами, це рішення знижує напругу в регіоні.

«Зменшення чисельності військ на нашому кордоні пропорційно знижує напругу. Україна завжди напоготові, але вітає будь-які кроки зі зменшення військової присутності й деескалації ситуації на Донбасі. Україна прагне миру. Дякую міжнародним партнерам за підтримку», — написав він у Twitter 22 квітня .

22 квітня РФ оголосила про завершення «раптової перевірки боєготовності», під приводом якої стягнула війська до кордонів України. За словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу, повернення військ в пункти постійної дислокації почнеться з 23 квітня.

Коментар очільника бойовиків з ОРЛО

Ватажок терористичної організації «ЛНР» Леонід Пасічник заявив РІА «Новости», що готовий зустрітися з Зеленським на лінії зіткнення в Донбасі.

«Я готовий зустрітися в будь-якій точці лінії зіткнення, тієї самої лінії, яка може стати в одну мить «червоною», і тоді говорити вже буде пізно. Де? Та де завгодно: у Щасті, Станиці, Золотому. Якщо є щире бажання світу, місце знайдеться!» — сказав проросійський терорист.

Так він підтримав слова Путіна 22 квітня. 

У МЗС відповіли РФ на обвинувачення України в «агресивних мілітаристських планах»

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу 22 квітня звинуватила Україну в «агресивних мілітаристських планах» і заявила, що Президент Володимир Зеленський оголосив «загальну мобілізацію».

Київ веде активну кампанію з дезінформації, основа її — створення образу ворога в особі Росії, і одним із прикладів цієї кампанії стала заява депутатів Верховної Ради від пропрезидентської фракції «Слуга народу». На це негайно відгукнувся Зеленський, він оголосив загальну мобілізацію

Висловлювання представника МЗС Росії про оголошення «загальної мобілізації» в Україні є черговим прикладом дезінформації, повідомляє «Укрінформ» із посиланням на речника МЗС Олега Ніколенка. Він прокоментував озвучені офіційним представником МЗС Росії обвинувачення України.

Дипломат також зауважив, що єдиною державою в світі, яка звинувачує Україну в «агресивних мілітаристських планах», є Російська Федерація.

Підписаний 21 квітня Президентом Володимиром Зеленським закон покликаний вдосконалити процедуру призову резервістів в особливий період. Ключовий елемент — йдеться про заходи реагування на випадок настання критичних загроз національній безпеці

Ніколенко відзначив, що на тлі ескалації ситуації Росією наша держава отримала безпрецедентну міжнародну підтримку.

За словами речника МЗС, іноземні партнери особливо відзначають мудру і виважену позицію керівництва України.

Ніколенко констатував, що з початку українська сторона чітко заявила, що не піддаватиметься на російські провокації, і є відданою політико-дипломатичному врегулюванню збройного конфлікту з Росією.

Зеленський 21 квітня підписав закон щодо призову на військову службу резервістів у особливий період.

«У більшості з нас незакритий гештальт». Чи готові ветерани знову стати у стрій