Зеленський обіцяє підтримати бізнес: 8000 грн допомоги для ФОП і податкові канікули

Президент Володимир Зеленський заявив, що до Ради найближчим часом подадуть законопроєкти щодо заходів для  підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями.

А саме — ФОП та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8000 грн.

Про це він сказав у своєму черговому влозі, передає Офіс президента.

Автори законопроектів внесли до них, що ФОП та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають одноразову матеріальну допомогу у розмірі 8 тис грн.

Для цього потрібно зробити три кроки:

  1. Зайти в додаток «Дія».
  2. Ввести свої дані.
  3. Ввести номер банківської картки.

Далі відбудеться перевірка даних, і за кілька днів 8000 грн надійдуть на картку, обіцяє Зеленський.

Згідно з розрахунками влади, понад мільйон громадян України зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 млрд грн.

Також, за словами політика, суб’єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

«Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника», — зазначив президент.

Зеленський повідомив, що підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. Він оголосив, що це становить майже 1,5 млрд грн для близько 120 тис юридичних осіб.

Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників

Також, за його словами, влада планує податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб — підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Глава держави також зазначив, що відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які успішно працювали під час карантину навесні.

«Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття», — зазначив він.

Зеленський додав, що малий і середній бізнес уже отримали понад 13 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

Важливо, що програма "5-7-9" продовжиться та розширить свої можливості в цьому та наступному році. Ми дуже сподіваємось на підтримку Верховною Радою всіх вищезазначених важливих кроків

Зеленський також закликав українців підтримувати улюблені кафе та ресторани, замовляючи у них доставку їжі.

«Розкажіть у соціальних мережах про місця, де вам завжди смачно й де можна замовити доставку, підтримавши їх таким чином. І сьогодні, і на вихідних», — сказав він у влозі.

Зеленський заявив у своєму блозі, що майже 4 млн українців, які мають податковий борг до 3,06 тис грн, цей борг анулюють.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що уряд «готовий підставити плече», щоб підтримати підприємців під час посилення карантину вихідного дня.

Тим часом біля Кабінету Міністрів пройшла акція рестораторів #МаюПравоПрацювати проти запровадження «карантину вихідного дня».

У Європейській Бізнес Асоціації заявили, що жорсткий карантин і закриття більшості бізнесів на вихідні принесуть більше шкоди, ніж користі.

Як ми писали раніше, Рада відправила на повторне читання законопроєкт про касові апарати для «спрощенців». Парламент може не відтермінувати до 2022 року обов’язковість апарату — хоча Разумков обіцяв.

Під Кабміном ресторатори протестують проти карантину вихідного дня. Проте альтернативу запропонувати не можуть (фото)