Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших євреїв світу за версією The Jerusalem Post

Впливова ізраїльська газета The Jerusalem Post визнала президента Володимира Зеленського найвпливовішим євреєм року.

Усього рейтинг включає 50 осіб. Друге місце у ньому посів прем'єр Ізраїлю Яїр Лапід, а третє — голова уряду Франції Елізабет Борн.

«Не так багато політичних лідерів піднеслися до статусу ікони, але одним з них цього року став президент України Володимир Зеленський», — зазначають журналісти.

Газета відзначає, що раніше Зеленським мало хто цікавився за межами України, однак після російського вторгнення «його стійкість та хоробрість стали легендарними та принесли порівняння з Вінстоном Черчиллем».

зеленський The Jerusalem Post

Журналісти наголошують, що, хоча Зеленський і народився у єврейській родині, сам він не придає цьому якогось окремого значення, а його діти хрещені. Однак єврейське походження українського президента отримало додатковий сенс після нападу росії та заяв її пропагандистів про необхідність «денацифікації» України.

«Сьогодні Зеленський є одним із найвпливовіших людей у світі, а не тільки найвпливовішим євреєм у світі», — констатує The Jerusalem Post.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Time включив Зеленського у список найвпливовіших людей світу: текст про нього написав Байден