Зеленський передав Національну академію держуправління від ДУС до Міносвіти
УНІАН

Президент України Володимир Зеленський передав Національну академію державного управління при президентові України (НАДУ), включно з Дніпропетровським, Львівським, Одеським, Харківським регіональними інститутами державного управління, до Міністерства освіти і науки України.

Про це стало відомо з його Указу № 487/2020 «Про впорядкування використання об'єктів державної власності, що перебувають в управлінні Державного управління справами».

Зеленський ухвалив таке рішення після пропозицій Кабміну та Державного управління справами (ДУС), а також за результатами розгляду звернення КНУ імені Тараса Шевченка.

Президент підкреслив, що Міносвіти необхідно зберегти науково-педагогічний та освітній потенціал навчального закладу та його матеріально-технічну базу. Гарант наголосив, що відомство має забезпечити подальше провадження освітньої та наукової діяльності. 

Довідка

У серпні 2019 року понад 400 випускників НАДУ при президенті України підтримали звернення до Зеленського. Вони просили очільника держави зберегти НАДУ, забезпечити її модернізацію, а також створити тристоронню контактну групу для напрацювання спільного бачення і пропозицій подальшого розвитку Академії держуправління.

НАДУ створили у 1995 році для підготовки вищих управлінських кадрів. Академія знаходилась у прямому підпорядкуванні ДУС, а не Міносвіти.

Chas News повідомляв, що Зеленський звільнив трьох голів ОДА «згідно з поданими ними заявами».

Раніше ми писали, що Зеленський запропонував, щоб діти померлих від COVID-19 медиків безоплатно навчались у вишах.

Чи варто очікувати на Термінатора? Мінцифри запустило освітній серіал про штучний інтелект