Зеленський перевів командувача Сил підтримки ЗСУ на нову посаду

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив його головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту.

Відповідні укази опубліковані на сайті Офісу президента.

Яковець очолював Сили підтримки менше ніж через два місяці — його призначили на посаду 4 березня.

Державна спеціальна служба транспорту – спеціалізоване військове формування, яке займається відбудовою військової та цивільної транспортної інфраструктури, а зараз також активно займається зведенням фортифікацій.

Водночас генерал-майор Богдан Бондар, який раніше очолював відомство, буде зарахований у розпорядження міністра оборони і виконуватиме обовʼязки з координації діяльності та контролю процесу розбудови фортифікаційних споруд.

Олександр Яковець: біографія

Олександру Яковцю — 51 рік. Службу у Збройних силах він розпочав ще у 1989 році, пройшовши усі шаблі військової кар'єри. з 2009 до 2018 року був командиром 91 окремого полку оперативного забезпечення. Брав активну участь в АТО, зокрема під його керівництвом проводилися операції з розмінування місцевості та фортифікаційні обладнання на Донеччині.

У 2018-2020 роках був начальником управління логістики — заступником начальника штабу оперативного командування «Схід», а з 19 лютого 2020 року він обіймав посаду начальника управління інженерних військ командування Сил підтримки ЗСУ. У грудні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Придатних до військової служби поділять на кілька категорій — Міноборони