Зеленський підписав план COVID-вакцинації. Він передбачає щеплення більшості дорослих до кінця 2021-го
Twitter / Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО від 2 квітня «Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року».

Про це повідомила пресслужба гаранта.

«Кабінет міністрів у семиденний строк має забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти COVID-19… Має бути встановлено мінімально необхідну щомісячну кількість щеплень, визначено джерела та строки постачання вакцин для профілактики коронавірусної хвороби, осіб, відповідальних за реалізацію плану», — йдеться у повідомленні.

Уряд має активізувати переговори з виробниками COVID-вакцин, а також залучити міжнародну технічну допомогу для реалізації кампанії з вакцинації в Україні.

«Міністерство охорони здоров'я повинне жити невідкладних дієвих заходів щодо постачання в Україну в максимально стислі строки необхідної кількості вакцин для специфічної профілактики коронавірусної хвороби та забезпечення доступу населення до вакцинації; забезпечити проведення ефективної інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо вакцинації», — додали й пресслужбі українського лідера.

2 квітня секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що незабаром президент Володимир Зеленський підпише указ про вакцинацію населення України.

РНБО винесе на засідання ситуацію в сфері охорони здоров'я й вакцинації від COVID-19 — ЗМІ