Зеленський підписав указ про передачу сільгоспземель з державної до комунальної власності
agroportal.ua

Президент України Володимир Зеленський у четвер підписав указ про передачу земель сільгосппризначення з державної до комунальної власності.

Зеленський зазначив, що 26 жовтня 2020 року всі новостворені громади мають отримати землю в комунальну власність, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Члени громад зможуть використовувати кошти від землекористування для свого розвитку та добродуту.

Зеленський наголосив, що законодавство України забороняє продаж земель комунальної власності, що є гарантією того, що наступні покоління українців залишатимуться господарями своєї землі.

Загалом, за словами політика, місцеве самоврядування отримає у власність понад 2 млн гектарів землі.

Раніше повідомлялося, що після місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня 2020 року, територіальним громадам передадуть у власність всі землі сільськогосподарського призначення, які мають належати ОТГ, але на сьогодні перебувають у державній власності; це понад 2 млн га земель.

У рамках децентралізації у сфері земельних відносин Держгеокадастр із 1 лютого 2018 року здійснює передачу державних сільгоспземель у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

 

Чи вилікує українську економіку створення вакцини від коронавірусу?