Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС: що він передбачає
Unsplash

Президент Володимир Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з Євросоюзом.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Його ухвалили на виконання однієї з умов євроінтеграції України в сфері електронних комунікацій. Він забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони. Завдяки цьому українці отримають послуги роумінгу в країнах ЄС у режимі «Роумінг як вдома» (RLAH).

У  RLAH дзвінки, SMS та передача даних включені у домашній пакет послуг. Так, послуги роумінгу надаються без додаткової плати. Користуватися національними тарифами мобільного зв’язку у країнах ЄС можна буде протягом 4 місяців. 

Очікують, що це покращить інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій.

«Вітчизняні суб’єкти господарювання отримають високий ступінь довіри, працюючи за єдиними правилами з європейськими партнерами відповідно до законодавства ЄС. А ще він забезпечує ефективне співробітництво з Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) та виконання умов для отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері електронних комунікацій», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про єдину роумінгову зону з ЄС 22 травня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Посли ЄС не домовилися про початок переговорів щодо вступу України — ЗМІ