Зеленський планує створити спецфонд для компенсацій за можливі наслідки після щеплення від COVID-19
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський хоче найближчим часом підписати закон про компенсації за можливі наслідки, викликані вакцинацією від COVID-19. Про це пише пресслужба глави держави.

«Зеленський повідомив, що має намір якнайшвидше підписати ухвалений парламентом 19 березня закон, згідно з яким держава бере на себе відповідальність за наслідки щеплення проти коронавірусу. Після цього постановою Кабінету Міністрів буде створено спеціальний компенсаційний фонд», — повідомляють на сайті президента.

В уряді також працюють над тим, щоб якомога швидше отримати обіцяні вакцини від COVID-19.

Пресслужба пише, що «зараз домовленості є не тільки в рамках програми COVAX, але й по вакцинам Covishield, Sinovac і Pfizer».

За словами прем'єр-міністра, зараз в країні понад 263 тис. активних випадків коронавірусу. При цьому з 63 тис. ліжок з підведеною киснем заповнені 39 тис. місць. Ліжок інтенсивної терапії зайнято 2652 з 4909.

На нараді також відзначили, що нині найбільша динаміка зростання кількості хворих COVID-19 фіксується в Києві, Вінницькій та Івано-Франківській областях.

Шмигаль розповів, що за дорученням президента провів нараду з міністрами, аби розробити механізми спільної з органами місцевого самоврядування підтримки бізнесу і людей в «червоних» зонах.

19 березня Верховна Рада України звільнила виробників вакцин, які застосовуються для профілактики COVID-19, від відповідальності за негативні наслідки від вакцинації. Ухвалення законопроєкту було необхідно для отримання безкоштовної вакцини в рамках механізму COVAX.

Чи зупинять транспорт? Уряд передав місцевій владі право забороняти пасажирські перевезення в «червоній» зоні