Зеленський пообіцяв референдуми, а Разумков побажав  депутатам совісті

В понеділок, 31 серпня, в Києві відбувся з'їзд партії «Слуга народу». Його головною темою було представлення кандидатів від політсили на місцевих виборах. Chas News зібрав головні тези.

Першим виступав голова партії Олександр Корнієнко. Він зазначив, що за рік при владі «СН» багато зробила. «Ми помилялись, але виправляли помилки», — сказав Корнієнко. Здобутками він назвав зняття депутатської недоторканості і повернення відповідальності за незаконне збагачення. Також Корнієнко згадав програму президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» —  доріг і інфраструктури. Ну а найголовніше, що на день з’їзду вже 36 днів немає бойових страт на Донбасі.

Серед кандидатів на вибори найбільш помітними фігурами стали нардеп Ірина Верещук (Київ) і відомий гуморист Олег Філімонов (Одеса).

Виступу Верещук передував ролик, на якому були показані нагальні проблеми столиці і протести проти чинного мера Віталія Кличка. Розруха була проілюстрована відео будинка, де нещодавно вибухнув газ.

«До виборів 55 днів. Це мало, але достатньо для тих, хто знає, що робити. В очах колег я бачу силу. Силу для змін. Міський голова Києва зараз почуває себе дуже впевнено. Він та його любі друзі думають, що за гроші вони врятуються. Але не гроші голосують, а люди. Вони думають, що сила це гроші. А сила це люди», — наголосила Верещук.

Олег Філімонов назвав себе «абсолютно одеською людиною» і повідомив, що вже набрав собі команду. «Останнім часом з Одеси йде дух, автентичність, інститут одеського двору. Пропадають гроші, йдуть люди, наука, культура. Знищуються табори, санаторії. Поки що море не можна перелити в іншу тару і кудись перенести». Гуморист, а тепер вже й політик, пообіцяв створити з рідної Одеси місто можливостей. «Для появи музикантів, поетів, спортсменів. бізнесменів. Загалом веселих, трохи хібішних людей, які люблять зробити гешефт і щоб всім було добре", — сказав Філімонов.

Прем'єр Денис Шмигаль в своїй короткій промові наголосив, що в руках «зеленої» команди великі можливості. І під проводом президента вони зроблять всі заплановані реформи і заходи.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков побажав всім сил в новому політичному сезоні. «Бажаю, щоб всім вистачило сил. А також совісті для виконання всіх обіцянок», — сказав голова парламенту.

Закривала з'їзд промова президента Володимира Зеленського. «Це був яскравий рік, але розслаблятися зарано. Згадайте скільки було бруду на вашу адресу. Вас називали «зеленими гномичками», «шаленим принтером» — я цим пишаюся. Казали, що до влади прийшли тамади, фотографи… Але все це не згадають наступні покоління. Залишаться ваши справи», — впевнений Зеленський.

Тих, хто, за словами, президента, забув, навіщо прийшов до влади, він назвав «бактеріями на тілі здорового організму Верховної Ради». «Ми не помітимо їх на шляху до успіху», — сказав Зеленський. І нагадав, що в новому сезоні у депутатів багато роботи, тому що багато що було обіцяно. Першочерговими завданнями президент назвав податкову реформу, реформу правової системи та медицини. І знову пообіцяв виносити ключові питання на референдум.