Зеленський повернеться зі США без дозволу на використання ракет вглиб рф — The Times

Президент України Володимир Зеленський завершить візит до США без дозволу на використання західних далекобійних ракет для ударів вглиб по території росії.

Про це інформує The Times.

Видання зазначає, що в ході свого візиту до США Зеленський просив президента США Джо Байдена і віцепрезиденку Камалу Гарріс зняти обмеження на використання ракет Storm Shadow і ATACMS для ударів по російських військових цілях розташованих глибоко на території росії. 

«Однак не було оголошено про зміну позиції Вашингтона щодо використання ракет дальнього радіусу дії і це сталося менш ніж через 24 години після того, як президент путін попередив, що масштабна повітряна атака на росію з боку підтримуваної Заходом України може спровокувати ядерну відповідь», — йдеться в повідомленні.

Попри це, Байден підтвердив подальшу підтримку України, оголосивши про пакет військової допомоги на суму близько $8 млрд , який включає перші поставки високоточних плануючих бомб JSOW для ураження російських сил на відстані до 112 км.

Під час візиту до Капітолійського пагорба Зеленський також обговорив необхідність надання Україні дозволу на використання ракет дальнього радіусу дії з американськими сенаторами, включаючи Ліндсі Грема, який підтримав це прохання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що це за авіабомби AGM-154 JSOW, які Байден пообіцяв надати Україні