Зеленський пояснив, чому Україні завжди не вистачатиме людей на війні

Україні завжди не вистачає людей на фронті, бо рф мобілізує і кидає на забій трупи.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу у Давосі на полях Всесвітнього Економічного Форуму.

Коментуючи потребу ЗСУ в новобранцях, Зеленський пояснив позицію України щодо чоловіків мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

«Це не якесь складне питання. Це питання про справедливість. Це не питання до жінок, чоловіків не мобілізаційного віку або дітей. Вони вільні. Це питання закону та справедливості. Якщо ти мобілізаційного віку згідно українського закону — ти маєш бути в Україні. І це факт. І далі ти будеш воювати або не воювати. Ти будеш працювати», — сказав Зеленський.

Водночас, як наголошує глава держави, Україні завжди не вистачає людей під час війни.

«Ми боремося проти Російської Федерації, яка не рахує людей. І вона може мобілізовувати своїх людей, бо вона мобілізує трупи. Ви розумієте: вони знають, що мобілізують, вибачте, трупи. Вони мобілізують м'ясо. Їм все одно, повернеться ця людина, не повернеться тощо. А нам не все одно. І тут не питання у тому, що ми у чотири рази менші, ніж Росія за населенням. Повірте, якщо б ми були такі самі як Росія за кількістю населення — ми все одно б не кинули людей під танки», — наголосив президент.

Він сказав, що Україна поважає людину, а питання постає щодо ставлення до людини в Україні і окремо в росії.

«Ми боремося за ці цінності, за права людей. Який сенс боротися за права людини, якщо ти не поважаєш ці права? Це просто безглуздо. Це маячня. Це і все. І тому завжди буде не вистачати (людського ресурсу) проти цієї держави, яка тримає людей як рабів і кидає їх під танки. Завжди», — заявив Зеленський.

Раніше Володимир Зеленський, заявив, що за рік виробництво зброї в Україні збільшилося втричі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Медведєв заявив, що існування України буде приводом для нападу росії
Працівники ТЦК не мають права затримувати чоловіків і перевіряти документи — омбудсмен