«Я був упевнений, що він передасть нам цих убивць». Зеленський просив Лукашенка видати «вагнерівців»
УНІАН

Президент України Володимир Зеленський сказав, що операція по «вагнерівцям» готувалася точно не в Україні. Гарант розповів, як просив самопроголошеного лідера Білорусі Олександра Лукашенка видати Україні бойовиків. Проте той цього не зробив.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю для програми «VIP з Наталією Мосейчук».

«Коли вагнерівці були на території Білорусі, я подзвонив Олександру Григоровичу, я попросив його, я його попередив, що готовий передати йому всю інформацію щодо цих людей, там були прізвища, ми розуміли, хто це такі… Він сказав мені по телефону: «Я розумію, дорогий Володимир Олександровичу, я не підведу, все буде нормально, я розберусь». Я був упевнений, що він передасть нам цих убивць», — наголосив він.

Офіс президента просив у МІ-6 завадити виходу фільму Bellingcat про «вагнерівців» — ЗМІ

Український лідер говорить, що така операція дійсно готувалась, проте не українськими спецслужбами. Її ідею подали інші країни, які бажали втягнути Київ у цю історію, каже Зеленський. Український політик задоволений тим, що операція не вдалась, оскільки це могло погано закінчитися для України.

«Ми з вами бачили, що було в Білорусі, як посадили літак, чим це закінчилось, чим закінчуються такі спецоперації тієї чи іншої країни. Тож, це точно не була наша операція. Я точно розумію, що ця ситуація, ідея цієї операції була інших країн, точно не України, і те, що Україну максимально затягували в це питання — це правда», — резюмував президент України.  

Раніше Порошенко заявив, що санкціонував спецоперацію із затримання «вагнерівців» в 2018 році. 

Знову перенесли. Фільм про операцію довкола «вагнерівців» вийде після літа — журналіст Bellingcat