Зеленський розглянув петицію про власну відставку. І вирішив не йти

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо його відставки через несвоєчасне інформування Нацагентства з питань запобігання корупції про зміни в майновому стані його сім'ї. Він заявив, що це стало результатом помилки і не є підставою для його відставки з поста глави держави.

Петиція закликала Зеленського піти у відставку за порушення закону «Про запобігання корупції» через недекларування доходів від продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). У петиції йшлося про те, що 18 квітня 2019 року в програмі «Право на владу» кандидат у президенти Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон. А 7 липня 2020 року вже президент Зеленський зізнався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення ОВДП. І цим нібито порушив закон «Про запобігання корупції». Від глави держави зажадали подати у відставку або визнати, що він збрехав. У середині липня петиція набрала необхідні для розгляду президентом 25 тис. голосів.

Зеленський розглянув і пояснив, що вказане порушення сталося у результаті помилки. При цьому його слова були сказані в контексті розмови про «неприпустимість корупційних схем в управлінні державою». Президент запевнив, що його позиція з цього питання залишається незмінною.