Зеленський відповів, чи піде на другий президентський термін

Президент Володимир Зеленський назвав умови для проведення виборів в Україні під час війни та прокоментував можливість свого балотування на другий термін.

Про це він розповів в інтерв'ю португальському телеканалу  RTP.

«По закону ми не маємо права зараз проводити вибори. Я готовий до таких змін законодавства. Я не хочу щоби мені закидали партнери чи представники різних партій, що я боюсь втратити владу. Я одразу сказав: «Я у цілому нічого не боюсь». Тим більше у мене велика підтримка суспільства. Суспільство знає, що я не прийшов не із політики у політику. Я не можу втратити тільки міцність свої країни. Тому я не дам просто так ламати державу і хвилювати наше населення. Тому я у цій темі поставив точку. Є відповідні речі (умови для проведення виборів — Прим. ред.)», — сказав він.

За словами президента, вибори мають пройти «абсолютно на нашій території» і щоби військові, могли проголосувати на першій лінії. Також необхідна присутність міжнародних спостерігачів з усього світу.

«Вибори мають бути демократичними, прозорими, як це відбулося, коли мене обрали президентом», — сказав Зеленський.

Він додав, що українці за кордоном також обов'язково повинні мати можливість проголосувати на виборах.

Крім того, треба зробити усе, щоби захистити людей на виборах від загроз російських ударів.

Ще одне актуальне питання — фінансування. «Я сказав нашим партнерам: я не дам з бюджету на вибори гроші , які зараз ідуть на зброю. І тут я думаю, що демократії світу нас підтримають», — розповів Зеленський.

На уточнення журналістки, чи буде він балотуватися, президент відповів: «У 2024 році, якщо буде йти війна і якщо вибори будуть відбуватись, я ніколи у своєму житті не кину державу. Тому що я гарант конституції і я її захищаю... У будь-якому випадку».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україні пообіцяли передати 50-60 літаків, треба ще 100 — Зеленський