Зеленський розповів, скільки українців гине щодня на фронті

Володимир Зеленський, президент України, вважає, що чоловіки призивного віку не мають виїжджати з країни, коли на Сході гине «від 50 до 100 людей в день».

Про це Зеленський заявив під час брифінгу із польським президентом Анджеєм Дудою.

Журналіст запитала у президента про долю петиції щодо можливості чоловікам виїжджати з країни. Петиція набрала 25 тис. підписів на сайті президента. 

«Я не знаю, до кого має бути адресована ця петиція. Може, до мене. А можливо її варто адресувати батькам, які втратили своїх синів, котрі ціною життя захистили ту чи іншу область, те чи інше місто? І ви знаєте, що у більшості своїй не свої міста, де вони народились. 

Коли сьогодні, від 50 до 100 людей в день можуть гинути на найскладнішому напрямку, на Сході… Вони захищають нашу державу і нашу незалежність, про яку так всі говорять у світі. 

І коли до мене звертаються з такою петицією, щоб наші чоловіки під час воєнного стану могли поїхати з нашої держави, я вважаю, що це не зовсім до мене петиція.

Це якщо по-людськи. А по закону, у нас є певна кількість часу, щоб відповісти на будь-яку петицію», — сказав Зеленський.

В Україні триває вісімдесят восьмий день повномасштабне вторгнення рф. Chas News у режимі онлайн розповідає про те, що відбувається у країни 22 травня..

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада голосуватиме за продовження воєнного стану на 90 днів (оновлено)