Зеленський розповів, яку кількість нових Shahed-136 росія отримала від Ірану

Росіяни в рамках нової партії отримали 250 дронів-камікадзе Shahed-136 від Ірану.

Про це президент Володимир Зеленський розповів під час звернення до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства.

«Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 «Шахеди». Я говорю і кількість, і назву, і цілком конкретно. Це «Шахеди» з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. 250 штук — стільки всього «Шахедів» зараз отримано державою-терористом», — заявив глава держави.

Зеленський зазначив, що росіяни постійно використовують їх для ударів передусім по українській енергетиці. Він вкотре закликав лідерів збільшити можливість постачання систем ППО й допомогти пришвидшити відповідні рішення партнерів.

«Стовідсотковий повітряний щит для України — це буде один із найбільш успішних кроків проти російської агресії. І цей крок потрібен саме зараз», — сказав президент.

Нагадаємо, у ніч на 19 грудня російські окупанти випустили, зокрема, по Києву та області дрони-камікадзе. Внаслідок ворожої атаки пошкоджено об'єкт інфраструктури. Загалом у повітряному просторі Києва зафіксували понад 20 «шахедів», з них знищили близько 15.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Уночі дрон-камікадзе пролетів неподалік Південноукраїнської АЕС — «Енергоатом»