Зеленський схвалив зниження ПДВ для аграріїв до 14%

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу. Тепер ставку податку на додану вартість знизять із 20% до 14% для постачання та ввезення на територію України деяких видів сільськогосподарської продукції.

Про повідомляє пресслужба Офісу президента.

Це стосується операцій із великою рогатою худобою, свинями, молоком цілісним, пшеницею і житом, ячменем, овсом, кукурудзою, соєвими бобами, цукровим буряком, насінням льону, ріпаком, соняшником та іншими олійними культурами.

«Закон спрямований на забезпечення підтримки сільськогосподарського товаровиробництва в Україні, залучення інвестицій в галузь і підвищення конкурентоспроможності вітчизняного сільського господарства», — пише пресслужба.

Втілення нового закону:

  • зменшить втрати бюджету;
  • сприятиме детінізації в сфері аграрного виробництва.

Верховна Рада 17 грудня підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт, який, зокрема, передбачає зниження ставки ПДВ для певних сфер агросектору із 20 % до 14 %.

Центр аналізу публічних фінансів та публічного врядування Київської Школи Економіки вважає, що ухвалений Радою законопроєкт суперечить принципам співпраці з МВФ та не відповідає положенням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Воістину воскресло: чому відновлення Мінагро може виявитись провальним