Зеленський скасував осінній призов та відтермінував демобілізацію строковиків

Президент Володимир Зеленський скасовув осінній призов в Україні і відтерміновав звільнення строковиків минулорічного призову у запас.

Відповідний указ №678/2022 вносить зміни в указ від 29 грудня 2021 року № 687 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році».

Новий документ виключає з попереднього пункти 2-6, які стосуються чергового призову на строкову військову службу у жовтні – грудні 2022 року.

Також згідно з указом, звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, яке мало би відбуватися у жовтні-грудні 2022 року, відтепер відбудеться «не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації».

Указ набирає чинності від дня його опублікування.

Відзначимо, що тим часом у росії не відмовилися від осіннього призову. Відповідно до указу путіна мають набрати 120 тисяч строковиків. При цьому сам призов стартує на місяць пізніше звичної практики — з 1 листопада. У кремлі таке рішення пояснили «завантаженням військкоматів» у зв'язку з мобілізацією.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна не оголошуватиме додаткову мобілізацію — Подоляк