Зеленський: Україна має стати кандидатом в члени ЄС, будь-які альтернативи — це компроміс з рф

Україна має отримати статус кандидата в члени Євросоюзу, а політики, які пропонують якісь «альтернативи» — свідомо чи несвідомо просувають інтереси росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем‘єр-міністром Португалії Антоніу Кошту, повідомляє Європейська правда.

«Нам не потрібні (у якості альтернативи — ред.) якісь можливості, або доступу до тих чи інших фінансів. Це важливо для економіки України, але не потрібне нам як альтернатива кандидатству в ЄС. Нам не потрібні ці компроміси, тому що це будуть компроміси не з Україною. Це буде черговий компроміс Європи з РФ. Я абсолютно впевнений, що це — тиск і вплив російських чиновників, бюрократів і лобістів», — наголосив Зеленський.

Президент також висловив сподівання, що під час розгляду цього питання Португалія «буде на стороні світла».

«Ми (з Антоніу Кошту — ред.) були відверті і говорили про це. Я сказав відверто, кандидатство для України в Європейському Союзі — це важливий сигнал. Це ще не членство, але дуже важливий сигнал для нашого народу, який відстоює свою країну і європейські цінності», — підкреслив президент.

Нагадаємо, наприкінці червня має відбутися черговий саміт лідерів Євросоюзу, на якому буде прийняте рішення чи надавати Україні статус кандидата в члени ЄС.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЄС отримав усі відповіді України на запитання Єврокомісії