Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо захисту енергоінфраструктури

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо посилення захисту і безперебійної роботи обʼєктів критичної інфраструктури й енергетики в умовах війни. Відповідний указ № 695/2023 президент підписав 17 жовтня.

РНБО доручила уряду забезпечити у десятиденний строк виконання робіт з інженерного та фізичного захисту обʼєктів критичної інфраструктури, а також збільшити кількість вогневих груп для протиповітряного прикриття.

Упродовж 10 днів уряд має вжити заходів зі створення операторами критичної інфраструктури ПЕК на відповідних обʼєктах умов щодо захисту персоналу, організації евакуаційних заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Необхідно створити резерви обладнання, запасних частин для своєчасного відновлення пошкоджених обʼєктів, забезпечити обʼєкти електрогенераторами та необхідним обсягом палива для їх стійкого і безперебійного функціонування.

Протягом трьох місяців Кабмін має затвердити План заходів з відновлення обʼєктів критичної інфраструктури, що були зруйновані або пошкоджені.

Також у 2023 році Кабмін має розробити та затвердити з визначенням джерел фінансування План енергетичної стійкості України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Битва за світло. Енергетики та чиновники розповіли, якою буде зима в Україні 2023-2024