Зеленський відмовився обговорювати звільнення посолки у США із Джонсоном

Президент України Володимир Зеленський відмовився обговорювати звільнення посолки у США Оксани Маркарової зі спікером Палати Представників США Майком Джонсоном.

Про це Зеленський заявив у етері Fox News.

Зеленський каже, що під час його зустрічі з Трампом республіканець не порушував теми візиту на завод у Скрентоні і це, на думку президента, розумно».

Також глава держави нагадав, що раніше він відвідував штат Юта, де не було жодного представника демократів.

Водночас президент наголосив, що не намагається втручатися в американські вибори, а намагається заручитися двопартійною підтримкою України.

У відповідь на вимогу звільнити посолку України у США Оксану Маркарову відповів, що може обговорювати українських послів тільки зі спікером країни.

«Це також прописано в Конституції, і я не можу говорити про це зі спікером Майком Джонсоном, з усією повагою», — додав Зеленський.

Нагадаємо, що Джонсон вимагав звільнити посолку України в США через нібито втручання в американські вибори. Він заявив, що республіканців навмисно не запросили на завод у Пенсильванії, який відвідував Зеленський.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США ретельно вивчають український План перемоги — Блінкен