Зеленський відвідав інаугурацію нового президента Аргентини (фото)
Скрішот La Nation

Президент Володимир Зеленський відвідав інаугурацію новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея. Трансляцію церемонії вела аргентинська газета La Nation.

Інаугурація пройшла у будівлі Конгресу Аргентини. Хав'єр Мілей приніс присягу у якості голови держави, після чого йому вручили президентську стрічку та жезл.

Хав'єр Мілей інаугурація

Після цього він вийшов на вулицю, щоби виголосити промову перед своїми прихильниками. Біля трибуни Мілея чекали й іноземні гості. Серед них був Володимир Зеленський, з яким аргентинський президент коротко переговорив та обійнявся.

Хав'єр Мілей і Володимир Зеленський

Також під час візиту Буенос-Айресу український лідер провів переговори з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

З головою Перегваю Сантьяго Пенью він обговорив шляхи розвитку торгівлі між країнами.

Під час переговорів із президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу Зеленський подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Також вони приділили перспективі проведення саміту Україна – Латинська Америка.

З президентом Даніелем Нобоа він обговорив можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору: у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Новим президентом Аргентини став Хав’єр Мілей. Що про нього відомо