Зеленський вирішив створити в Україні «університет майбутнього»

Володимир Зеленський, президент України, підписав указ про створення президентського університету у Києві. В ньому навчатимуть спеціальностям майбутнього, які допоможуть вирішувати важливі державні питання та захищатимуть Україну.

Таку заяву він зробив сьогодні під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» у Києві.

За словами президента, зміст освіти є дуже важливим. Адже вона має не лише давати знання, а й розвивати важливі для сучасної людини навички лідерства, саморозвитку, креативного мислення, фінансової, цифрової та інформаційної грамотності.

В президентському університеті навчатимуть спеціалістів:

  • інформаційної та кібербезпеки,
  • штучного інтелекту,
  • нанотехнологій,
  • аерокосмічних та біотехнологій.

Зеленський додав, що в університеті будуть безкоштовно навчатися кращі учні з усієї України, які потім працюватимуть на державу. Президент прямо на сцені підписав указ про створення цього ВНЗ.

В Офісі президента вже повідомили, що перший набір складе 120 студентів (шість напрямків по 20 студентів), а у найближчі п'ять років їх кількість повинна зрости до 600.

До викладання в університеті запрошуватимуть найкращих українських фахівців; застосовуватимуть найсучасніші методики викладання (ключовий принцип: 30% теорії і 70% практики). Держава і партнери університету гарантуватимуть студентам національні і міжнародні стажування. Також до навчального процесу залучатимуть іноземних викладачів та експертів.

Українським школам обіцяють 5G до кінця цього року