Зеленський звільнив першого заступника голови ОПУ: причини
УНІАН

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу президента та призначив його своїм позаштатним радником.

Про це повідомляє пресслужба гаранта.

«Звільнити Трофімова Сергія Володимировича з посади першого заступника керівника Офісу президента згідно з поданою ним заявою», — йдеться в указі.

Причини звільнення

Антикризовий радник очільника Михайло Подоляк заявив, що Сергія Трофімова звільнили з посади першого заступника керівника ОПУ за «певні недопрацювання в регіональній модерації». Про це він розповів у коментарі «Українській правді».

«Сергій Трофімов дійсно звільнений з посади першого заступника глави президентського Офісу. Причини очевидні. І тут немає ніякої прихованої інтриги. Бо у нас накопичилися певні недопрацювання в регіональній модерації, частина з яких негативно позначилася на комунікаціях Офісу і місцевих органів влади», — сказав антикризовий радник.

У коментарі виданню «Новое время» Подоляк зазначив, що заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко — «пріоритетний кандидат» на посаду Першого заступника голови ОПУ.

«Хто візьме на себе функції роботи з регіональними елітами в ОП визначаються прямо зараз. «Є пріоритетна кандидатура — Кирило Тимошенко. Президент і глава Офісу зараз це обговорюють», — говорить держслужбовець.

Передісторія

Раніше інсайдери «Української правди» казали, що Трофімова звільнять через незадовільну роботу ОПУ з головами обласних держадміністрацій і провал партії «Слуга народу» на місцевих виборах.

Згодом співрозмовник видання заявив, що Трофімова звільнять із займаної посади, але він надалі працюватиме у відомстві.

Chas News повідомляв, що Рада хоче збільшити штрафи за злочини проти журналістів.

Раніше ми писали, що Зеленський запропонував, щоб діти померлих від COVID-19 медиків безоплатно навчались у вишах.

Ексголова Офісу президента каже, що оточення Зеленського знало про підготовку рішення КСУ